Mladinsko združenje Brez izgovora vas vabi na IGVP 2015!

15.06.2015
IGVP oziroma Iz Goričkega v Piran je nacionalna izmenjava, ki smo jo ustvarili aktivisti Mladinskega združenja Brez izgovora. Narejena je od mladih predvsem za mlade. Naš cilj je, da se povežemo mladi iz vse Slovenije in da skupaj preživimo 4 dni poletja, se spoznavamo, družimo, naučimo kaj novega in se imamo na sploh lepo.

Iz Goričkega v Piran - Obala

Rdeča nit izmenjave na Obali je kulturna dediščina naše regije, ki jo bomo spoznavali preko različnih aktivnosti v sklopu našega super programa. Vse se začne v ponedeljek, 1.7. 2015, ko se bomo zbrali v Izoli. Spoznali bomo pojme kulturne dediščine in, brez skrbi, ne bomo gledali predstavitve v powerpoint-u, ampak bomo na zanimiv in atraktiven način raziskovali to tematiko. Naredili bomo tudi nekaj prostovoljnega dela in si privoščili izlet v eno od istrskih vasic. Čeprav se na prvi pogled zdi, da ne bomo imeli veliko prostega časa, si tega nismo morali dovoliti, saj si mladi aktivisti ne predstavljamo poletja brez poležavanja in ˝lovljenja barve˝ na plaži, tudi za to bo čas.

Na začetku junija smo v sklopu izmenjave odprli razpis za FOTO NATEČAJ na temo kulturne dediščine. Za ogled razpisa, pravil in pogojev lahko kliknete TUKAJ.
Nikar ne odlašaj s PRIJAVO.

*izmenjava bo potekala med 1.7.-4.7.2015, v Izoli/Kopru. Za prevoze med dejavnostimi bo poskrbljeno, prav tako za prenočišče ter hrano. Dodatne informacije prejmejo udeleženci oz. prijavljeni na e-mail naslov po prijavi.

Iz Goričkega v Piran - Postojna

Tudi skupina aktivistk v Postojni med 1.  in 4. julijem letos organizira nacionalno izmenjavo Iz Goričkega v Piran, ki se bo hkrati zgodila v več slovenskih regijah.

Postojnčanke smo se letos odločile za nekoliko širšo temo, tako da se lahko najde za vsakega vsaj nekaj, kar bi ga zanimalo. Imele bomo dejavnosti na prostem, predavanja in zanimive delavnice, ogledali pa si bomo tudi film in se poigrali z izdelavo krajšega filmčka na določeno temo. Veliko tem smo združile v celoto - problemi iz najstniškega sveta, stvari, ki bi se lahko zdele zanimive tudi za malček starejše ljudi, zdravje in dobro počutje, spoznavanje različnih poklicnih smeri… S projektom želimo mladim pokazati, kako lahko svoj prosti čas preživijo bolj aktivno; da se lahko vključijo v različne aktivnosti, se pri tem zelo zabavajo in naredijo nekaj koristnega zase, za druge in za svoje lokalno okolje . Pokazale bi jim rade, da se svet ne vrti samo okoli virtualnosti, temveč lahko na zanimiv način izvejo veliko novega in se hkrati zabavajo.

Če torej želiš preživeti nekaj počitniških dni v naši družbi, se nekaj novega naučiti ter spoznati nove prijatelje (in si star/a med 14  in 25 let) te vabimo k PRIJAVI!

Video napovednik najdeš TUKAJ.

Sorodni članki

Z omejitvijo onesnažujočega prometa v mestih bi lahko zmanjšali škodljive koncentracije trdih delcev do 23 %, koncentracije dušikovih oksidov (NOx) v zraku pa za 36 %. EPHA in partnerji ugotavljajo, da bi s tem privarčevali do 130 milijonov evrov družbenih stroškov na leto. EPHA združuje več kot 80 nevladnih organizacij, med drugim tudi našo partnersko organizacijo Inštitut za zdravje in okolje, ki delujejo na področju javnega zdravja, zdravstvenih neenakosti in združenj zdravstvenih delavcev.
25.03.2021
Začenjamo s prvim sklopom usposabljanj v okviru projekta Akademija Brez izgovora, ki bo potekalo med 7. in 25. septembrom v Mladinskem centru Krško.
17.08.2020
V decembru sva se dva predstavnika naše organizacije udeležila dogodka v organizaciji Svetovne zdravstvene organizacije v Omanu.
Piše: Mia Zupančič
07.01.2020
To leto sem se udeležila Erasmus+ usposabljanja za mladinske delavce znotraj projekta »EUth WORK«.
Piše: Nina Rogelj Peloza
04.11.2019
V ekipi mladinske zveze Brez izgovora iščemo nove okrepitve – študente za izvajanje strokovnih delavnic na osnovnih in srednjih šolah.
26.08.2019
5. 4. in 6. 4. je potekal vikend retorike, na katerem smo v petek zvečer pisali pisma miru v okviru mednarodnega projekta, ki se bori proti nasilju in vojnam, kjer smo aktivisti razmišljali kako mi doživljamo vojno in nasilje v splošnem, kakšne vrste obeh poznamo in spoznali, da imata oba za vsakega posameznika drugačno konotacijo.
22.05.2019
Priložnost za vse, ki bi se radi pridružili mladi ambiciozni ekipi v vlogi administratorja. Prijave najpozneje do torka, 21. maja 2019 s priporočeno pošto na naš naslov.
08.05.2019
Brez izgovora Slovenija razpisuje delovno mesto administratorja/ke.
03.12.2018
Vabilo predsedniku Borutu Pahorju na visoko zasedanje OZN na temo kroničnih nenalezljivih bolezni, 27. septembra 2018 v New Yorku, ZDA
28.08.2018
Od 12. do 14. marca se je na Dunaju odvijal UN Mladinski forum o uporabi drog (UN
Youth Forum 2018), katerega se je udeležila Katarina Rozman. 
30.03.2018
Med 5. in 11. januarjem je Brez izgovora Slovenija v Ljubljani za en teden povezala 26 mladih iz 6 držav. Tema je bila “Zdrav način življenja v mladinskih organizacijah.”
24.01.2018
November - mesec preprečevanja zasvojenosti 
Koalicija NVO za preprečevanje zasvojenosti, z aktivnostmi v preventivi in zagovorništvu
20.11.2017
Skupina Brez izgovora Slovenija razpisuje tri nova delovna mesta.
21.09.2017
Na Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za okolje in prostor smo naslovili pismo podpore k aktivnemu sodelovanju Slovenije v procesu okolja in zdravja v okviru Svetovne zdravstvene organizacije.
24.03.2017
Namenite 0,5% dohodnineTwitter